Historia

Mi-Ki's of Sweden

... the new and rare dog breed...

Historia

 

Ursprunget till den sällsynta rasen Mi-Ki är inte helt kända, men forskningen görs efter bästa förmåga. Även om det inte finns några officiella siffror, är det troligt att ursprunget till Mi-Ki rasen är ett resultat av grundaren Maureen Westburg.

 

Maureen Westburg går under flera namn, till exempel: Micki Mackin, Maureen Mackin, Maureen West Burg, Maureen Mackin West Burg, Burg och Maureen West Van Wormer.

 

Den första Mi-Ki-registret, är registrerad under ett av de tre olika kennelnamn Maureen Westburg utnyttjat vid den tidpunkten. De tre kennel namn som Maureen används i Chanting, Kea Huna och T-Nee. Dessa olika kennelnamn, är alla Mi-Ki stamtavlor, eftersom alla Mi-Kisar kom från samma blodslinjer.

 

 

Man tror också att det tog Maureen 10 år från 1981 till 1991 för att skapa rasen nu kallas Mi-Ki. När Maureen hade utvecklat sin älskade lilla juvel, bodde hon i Milwaukee, WI, USA.

 

Det finns inga officiella uppgifter på ursprunget till Mi-Ki rasen, men det påstås vara ett resultatet av Maureen Westburgs blandning av små hundraser. Kombinationen av olika raser Maureen Westberg påstår sig ha använd för att utveckla Mi-Ki var Maltese, Japanese Chin och Papillon. Men det finns också de som tror att tibetanska spaniel, Shih-Tzu och Yorkshire Terrier kan återfinnas i ursprunget.