Den Idealiska Mi-Kin

Mi-Ki's of Sweden

... the new and rare dog breed...

Den Idealiska Mi-Kin

 

Den idealiska Mi-Kin, är en liten, vänlig och elegant hund.

 

Har en fin till medium benstomme. Skallen bör vara väl rundade och ha en väl definierad stop på 90 grader. Nosen är bred och har en längd av 1/8 till 1/4 mätningen av huvudet från skallbasen till stop.

 

Nosen ska vara svart, medium i storlek och platt på toppen. Bettet ska vara jämnt (saxbett) eller ett lätt underbett. Stora mörka ögonen som är runda och brett isär. Öronen ska vara bevingade och ha fransar. Halsen är elegant och av medellängd.

 

Mankhöjden ska vara mellan 28 - 35 cm (7 - 9 inches). Rygglängden, från basen av halsen till framsidan av svansen, ska vara upp till 0,8 cm (2 inches) längre än höjden.

 

Vikten ska vara 2,3 - 3,6 kg (5 - 8 pounds) stor del beroende på höjd, längd och benstomme.

 

En tungt bepälsad plym (svans) som ligger mjukt över ryggen och smälter in i pälsen. Den är lång, silkeslen och lämnas att växa till sin naturliga längd. Mi-Ki har hår och därför fäller inte.

 

Den främre och bakpartiet vore väl vinklade och i nivå, tungt bepälsad. De främre tassarna kan vara försiktigt utåtvirdna, medan de bakre fötterna är raka och ben ses som parallella bakifrån.

 

Den följsamma gången ska vara lätt, rak, slät och flödande. Den utställningspälsen ska exponera framsidan av huvudet, nospartiet, hals och fötter upp till anklarna, vara rakat till en längd av 4 mm (1/8"). Detta idealiska Mi-Ki ska accepteras i alla färger och kombinationer.